Upplev sommarens smaker från Hotel Skeppsholmens köksträdgård

Erbjudande
Annons

Den här sommaren välkomnas Hotel Skeppsholmens gäster till en smakupplevelse med den nya köksträdgården i centrum. Med en meny lika dynamisk som trädgården  den kommer från erbjuds en smakresa genom svensk sommar i modern tappning, kurerad av kökschef Alexander Carnolf.

Trädgårdsmästaren Jessica Lyon har tillsammans med köket omsorgsfullt valt ut vad som odlas. Köksträdgården är en viktig del av det långsiktiga hållbarhetsarbete där man arbetar för ett cirkulärt system. På plats har man också en kompostmaskin som gör jord av matrester från gästernas tallrikar på endast 24-36 timmar. Det som komposteras blir sedan näring för trädgården som förser köket med örter, bär, grönsaker och blommor. Från jord till bord och tillbaka till jord igen.

– Vi vill ta tillvara på det bästa från säsongens skörd genom att skapa en levande meny som speglar det som är i säsong i våra olika odlingsbäddar och som inte bara smakar gott, utan också bidrar till vårt hållbarhetsarbete, säger Carnolf. Att använda grönsaker och honung direkt från vår egen köksträdgård och egna bikupor ger en smakrikedom som våra gäster verkligen uppskattar.

Menyn speglar den svenska sommaren och varje råvara har en historia att berätta. En stor del av växterna man valt att odla växte på Skeppsholmen så långt tillbaka som på 1700-talet. Detta är en del av Hotel Skeppsholmens åtagande att inte bara servera mat, utan också skapa en berättelse och en upplevelse som är djupt rotad i platsen och dess kultur. Nu ser man fram emot att välkomna både nya och återkommande gäster till den gröna oasen mitt inne i Stockholm city.  Hotel Skeppsholmen tar nu ytterligare ett steg för att erbjuda en måltid som är god både för gästen och för planeten.

För Nobiskoncernen som Hotel Skeppsholmen ingår i är hållbarhet inte bara en trend, det är en livsstil som genomsyrar varje aspekt av verksamheten. Man strävar efter att inte bara erbjuda en hotellupplevelse utan även att vara en plats där gäster kan uppleva hållbarhet, kvalitet och design på en helt ny nivå. Ett av de mest framträdande hållbarhetsinitiativen är  trädgårdsodlingen, som sköts året runt av trädgårdsmästaren, Jessica Lyon. Jessica har inte bara praktisk erfarenhet utan har även delat med sig av sin kunskap genom att författa en inspirerande bok om hållbar trädgårdsodling. Hennes bok har blivit en guide för många som strävar efter att integrera hållbarhet i sina egna trädgårdar och livsstil.

Trädgårdsverksamheten är inte bara ett estetiskt inslag utan en integrerad del av hållbarhetsstrategin från jord till bord. Jessica arbetar med att odla en mängd olika grönsaker, örter och blommor under vår och sommar och inomhus under höst och vinter. Trädgårdsodlingen följer principen om ett hållbart kretslopp. Alla grödor odlas med omsorg och när de är mogna används de inte bara i deras egna kök för att skapa läckra rätter utan också i deras blomsterarrangemang för att skapa en vacker och levande atmosfär på hotellet.