Brasserie Astoria och Knystaforsen prisas av DI

Erbjudande
Annons
aretsaffarskrog-2021_16_webb
Brasserie Astoria utsågs till Årets Affärskrog 2021 av tidningen Dagens Industri.

Brasserie Astoria utsågs till Årets Affärskrog 2021 av tidningen Dagens Industri.

– Björn Frantzéns kanske största konstycke med Brasserie Astoria är att han har skapat en plats där alla känner sig välkomna. Det är också en prestation att leverera mat av så hög kvalitet till så många gäster, säger Göran Jonsson, krogredaktör på Dagens industri och ansvarig för juryarbetet inför Årets Affärskrog.

Motivering:

Neonljusen är tända och röda mattan utrullad framför den gamla premiärbiografen. Här syns världsstjärnor, näringslivsprofiler och matglada gäster, som sig bör på en förstklassig affärskrog. Astoria har förvandlats till en matscen av sällan skådad elegans. Di Weekends utmärkelse Årets Affärskrog tilldelas Brasserie Astoria.

Björn Franzén, krögare, och Carolina Campos, restaurangchef på Brasserie Astoria.

Under samma gala utsågs även Årets Resmål. Vinnare blev Knystaforsen i Halland.

– Det är helheten – naturen i skön förening med bruksmiljö och den rustika restauranginredningen som tillsammans med maten och drycken, gjorda på lokala råvaror, gör ett besök hos Knystaforsen helt unikt, säger  Göran Jonsson.

Motivering:

På en plats som är ett stycke svensk industrihistoria bjuds rätter från naturens eget skafferi, tillagade över öppen eld. Resultatet är en nynordisk måltidsupplevelse av högsta klass. Di Weekends utmärkelse Årets Resmål tilldelas Knystaforsen.

Nicolai och Eva Tram på Knystaforsen.