Hornstull Bodega - nygammal vinbar
I februari öppnar gänget bakom restaurang Tjoget vinbaren Hornstulls Bodega. Bodegan föddes redan 2014 och har sedan dess varit en omtyckt plats för vinälskare – och nu är det dags för bodegan att flytta till egen lokal.
Snart 10 år har gått sedan dörrarna slogs upp till restaurangsuccén Tjoget i Hornstull.
Sedan starten har krogen ständigt utvecklats och i början på februari är det dags för
nästa steg. Vägg i vägg, och med en öppning in till Tjoget, öppnar Hornstulls Bodega –
söders nya vinbar för alla som gillar vin. Bakom öppningen står Joel Söderbäck,
Andreas Bergman och Simon Åhnberg.
Nu tas Hornstulls Bodega till nästa nivå och flyttar in i grannlokalen som tidigare inhyst
KÄK. “Vi har hela tiden sett en utvecklingspotential för Hornstulls Bodega att den ska få
växa till en större och egen del. Nu när vi fick möjlighet att flytta över till grannlokalen var
det givet.” säger Joel Söderbäck, krögare.
Den nya Bodegan kommer att rattas av Markus Davidsson, sommelier på Tjoget sedan 7 år
tillbaka. Med sig har han Klara Earlingh som tidigare bland annat drivit vinbaren på Urban
Deli samt Gustav Hökstrand, tidigare på Aloë och nu restaurangchef och sommelier på
Liebling.
Matmenyn har tagit inspiration från sena kvällar i Spanien och Sydamerika. Fokus kommer
att ligga på vällagade smårätter som passar till vin och luncher att ta med.
Hornstulls Bodega förväntas öppna 4 februari 2022.

