Human är Årets Affärskrog 2022

Erbjudande
Annons
unnamed

Västkusten tog storslam när DI Weekend delade ut sina årliga priser. Human i Göteborg utsågs till Årets Affärskrog och Signum i Mölnlycke blev Årets Destination.

Foto: Oscar Olsson

Det är två tidigare vinnare av Årets kock som prisas. Martin Moses, kock och krögare på
Human vann Årets kock 2019 och Thomas SjögrenSignum vann tävlingen 2015. Både
Human och Signum är inriktade mot den högre gastronomin. Därmed
kan man säga att Göteborg och västkusten flyttar fram sina positioner som gastronomisk destination.
Martin Moses öppnande Human i oktober 2021 och belönades med 22 poäng i Di
Weekends krogtest, ett betyg som försvarades vid två nya besök under hösten, och valet av
Årets affärskrog var givet. Med sitt centrala läge i Göteborg är Human en tillgänglig
restaurang, väl lämpad för representation i sober och dämpad restaurangmiljö, både för
lunch och middag. Restaurangens namn markerar ett i vid mening respektfullt förhållande
till såväl anställda som gäster, leverantörer och råvaror

Restaurang Human vann Årets Affärskrog. Martin Moses, Melker Jangmalm, Stina Lundstedt

Motivering till Årets affärskrog:
Med ett livsbejakande och respektfullt namn, och på en plats vid sidan av de vanliga
krogstråken, gör Årets affärskrog stan lite större. Här serveras en avsmakningsmeny både till
lunch och middag, med västkustens fisk och skaldjur i fokus.

Till Årets Resmål utsågs Restaurang Signum som drivs av Thomas Sjögren, som också står bakom omtyckta restauranger som Stora Hotellet i Fjällbacka och Skärets Krog på Smögen.Signum ligger en bit inåt land,  i en egen fastighet på Hällsnäs, ett herrgårdshotell och konferensanläggning vid
Landvettersjön. Signum fick skyhöga 24 av 25 poäng i Di Weekends krogtest i slutet av
sommaren, varav maximala 10 poäng för maten.

Restaurang Signum utsågs till Årets Resmål. Thomas Sjögren, Marcus Pettersson, Fredrik Holm

Motivering Årets resmål:
Vid vägs ände lyser en gastronomisk fyrbåk över sjön. Här hämtas näring ur både skog och hav, till ett kök med de högsta ambitioner och en matsal där naturen bjuds in.