Indiskt med modern touch

Erbjudande
Annons
IMG_6272

Indiskt med modern touch signerat Jonas Svensson

En ny spännande matdestination har slagit upp sina portar under våren. Kliv in på Restaurang India´s på Birger Jarlsgatan 29 i Stockholm och möt dofter, färger och smaker som för dig till Indiens mystik, myller och smakrika miljö.  Krögaren Jonas Svensson har skapat klassiska indiska rätter men med modern touch. Restaurangen är en hyllning till hotellkedjan Elites grundare och Jonas nära vän Bicky Chakraborty, som gick bort 2022.

Menyn är uppbyggd i olika kategorier. och serveras i mitten av bordet. Meningen är att sällskapet ska dela på 2-3 rätter per kategori tillsammans med ris och bröd. Det blir ett sätt att skapa gemenskap och umgänge kring bordet, vilket är en del av den indiska matkulturen.
Jonas Svensson och hans team lyckas med att kombinera det klassiska indiska köket med det moderna nordiska. Du kan till exempel beställa Blåmusslor – ” Masala Curry”, Abborre – ” Pakala Pakora”, Ostron ” Thali” eller Beluga Linser – ”Black Daal” som är gotländska belugalinser med rökt avrugacaviar och en citronkräm. Spännande drinkar och efterrätter finns också på menyn. 

Öppet alla dagar från lunch till 22.30, helger till 01.