Arla Unika öppnar ost och mjölkbar vid Östermalmshallen

Erbjudande
Annons

Arla Unika öppnar ost och mjölkbar

Arla Unika öppnar denna vecka en ost- och mjölkbar i Östermalms Saluhall med fokus på frukost och en heldagsmeny. I och med detta vill Arla Unika lyfta sina färskvaror, som kommer från Debelgaard, en ekologisk mjölkgård i Brørup på västra Jylland.

Under två veckor har Arla Unikas restaurang i Östermalms Saluhall varit stängd för renovering, men den 16 april öppnas dörrarna för ett helt nytt koncept. Fokus kommer att läggas på färskvaror som mjölk, grädde 48 %, kefir samt nylanseringen kefirfløde med 30 % fetthalt.

Restaurangen öppnar redan kl 7.30, måndag till fredag, samt 9.30 på  lördagar för att stå redo att servera kaffe och frukost till hungriga gäster.

– Vi går tillbaka till ursprungsidén som föddes långt innan vi öppnade 2020. Vi skissade då på ett ställe, en mötesplats dit gäster kan komma för en riktigt god kopp kaffe och frukost, en enkel lunch eller ett glas vin och en bit ost efter jobbet. Arbetsnamnet för mötesplatsen var Ost & mjölkbar och det är precis den vi nu vill skapa, säger Frida Ewertsson, Sverigechef på Arla Unika.

Arla Unikas färskvaror hämtas från bonden Christian Petersen på Debelgaard, som är
sjätte generationen på gården. På Debelgaard finns 400 mjölkkor av rasen Sortbroget
Dansk Mjölkras, som tillsammans levererar nästan 12 000 liter ekologisk mjölk per dag.
Debelgaard är certifierad av Dyrenes Beskyttelse, som ställer särskilda krav på djurskydd,
och är en så kallad “single farm”, vilket innebär att all mjölk till färskvarusortimentet endast kommer från Debelgaard.

På menyn finns, förutom mjölkprodukter, ingredienser från utvalda producenter som frallor från Dåndimpen’s, juice från Råsaft och kaffe från Kafferäven.

– I och med nyöppningen kan vi rikta fokus på hela vårt sortiment. Vi kommer också att
fortsätta med utvalda event, gästspel, temakvällar och populära ostprovningar precis som vanligt, säger Frida Ewertsson.

Ost- & mjölkbaren har öppet:
Måndag – Fredag: 7.30–19.00
Lördag: 9.30–17.00

Ostdisken, i Östermalms Saluhall:
Måndag–Fredag: 9.30–19.00
Lördag: 9.30–17.00