Över 100 svenska krogar hyllas av Falstaff

Erbjudande
Annons
falstaff_intro
När Falstaff Magazine lanserar sin första svenska restaurangguide hittar vi Restaurant Frantzén i topp, tätt följd av Aira och Operakällaren. Sex restauranger har tilldelats fyra gafflar, vilket är högsta betyg, och totalt återfinns 110 restauranger på den landsomfattande listan.

Falstaff är det största förlaget inom kulinariska publikationer i de tysktalande länderna Österrike, Tyskland och Schweiz. Under förlagets paraply återfinns magasin med över 82 000 prenumeranter, flera olika gastronomiska guider och ett brett utbud av digitalt innehåll. Falstaffs specialitet har sedan start varit pålitliga restaurang-, vin- och hotellrekommendationer, och under de senaste åren har man expanderat sin verksamhet till Italien, Slovenien, Kroatien och Estland. Förlaget har dessutom lanserat den engelskspråkiga webbsidan Falstaff International och skapat gastronomiska topplistor för Europas största städer.

Under varumärket Falstaff Nordic sätter förlaget fokus på Skandinavien och Baltikum, och nu har turen kommit till Sverige. Falstaffs restaurangguider bygger på fyra olika kriterier: mat, service, dryck och atmosfär, där vinlistan har en framträdande roll i poängsättningen. Restaurangerna tilldelas en till fyra gafflar beroende på poäng enligt följande:

80–84 poäng     1 gaffel


85–89 poäng     2 gafflar


90–94 poäng     3 gafflar


95–100 poäng   4 gafflar

”Den svenska restaurangscenen är för närvarande en av de mest intressanta och lovande: innovativ, full av kreativitet och med ett starkt fokus på hållbarhet. Därför vill Falstaff rikta det kulinariska strålkastarljuset mot Sverige genom att ta vårt beprövade och populära koncept med pålitliga bedömningskriterier till nordligare breddgrader”, säger Wolfgang Rosam, förläggare på Falstaff.

Den första guiden omfattar 110 restauranger, där alla har fått 80 poäng eller högre. Listan har sammanställts av Falstaffs team samt en utvald jury. I samband med lanseringen får även allmänheten möjlighet att rösta, och dessa omdömen kommer att tas i beaktande när nästa års guide ska sammanställas.

”Vi är glada att redan första året kunna rekommendera över hundra svenska restauranger, och vi ser fram emot att fortsätta utforska och bevaka landets restaurangscen under 2024. Det här är bara början”, säger Wolfgang Rosam.

Falstaff Nordic Restaurant Guide Sweden publiceras den 5 mars kl. 09.00, på engelska och tyska:


go.falstaff.com/restaurant-guide-sweden

www.go.falstaff.com/restaurantguide-schweden