Topprankad Chianti Classico

Erbjudande
Annons
Cecchi Producentbild_intro
Artikeln är publicerad i samarbete med Cecchi

Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia 2019 har fått högsta betyg av Italiens mest prestigefyllda vin- och matguide Gambero Rosso och 93 poäng av den internationellt erkände vinkritikern James Suckling. Vintet är även hyllat av svenska vinskribenter.

Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia 2019 har hyllats som trippelfynd på Vinbörsen, 1´a på dryckeslistan.se och FYND av vinkännaren Michel Jamais på vinlegender.se. Från den 1 september är vinet dessutom prissänkt på Systembolaget och blir det bäst prisade Chianti Classico-vinet i sortimentet. Finns på hyllan i många butiker eller kan beställas till valfri butik eller ombud.
Druvorna till vinet kommer mestadels från Villa Cerna som är en av familjens bästa vingårdar i Castellina i Chianti Classico. Den ligger ca 250 meter över havet och har en alkalisk jordmån innehållande en mängd fossiler då det har varit en gammal havsbotten. Jordmånen passar perfekt för sangiovese och ger underbar mineralitet till vinet.
Cecchis numera berömda vinmakerska, Miria Bracali, har med detta vin åstadkommit ett nära perfekt uttryck för ett vin från Chianti Classico och åstadkommit ett elegant balanserat och smakrikt vin med sammetslena tanniner, välbalanserad syra och lång eftersmak. Vinet har härligt intensiv doft med inslag av skogshallon, körsbär, viol, örter och mörk choklad.

Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia 2019 är ett perfekt vin till pastan, pizzan eller hårdostar men också ett vin som kan avnjutas på egen hand eller låta det vila i vinkällaren.

Cecchifamiljen med sin snart 130-åriga historia är en av Chianti Classico och Toscanas viktigaste vinfamiljer och har sitt säte i Castellina i Chianti i vinregionen Chianti Classicos hjärta. Idag är det bröderna Andrea och Cesare Cecchi som driver vidare familjeegendomen med samma glöd som deras anfader Luigi Cecchi gjorde när han lade grunden 1893. Deras fokus är oöverträffad kvalitet till varje pris vilket avspeglas i vinernas genomgående goda omdömen men också en strävan att visa terroiren, dess ursprung, från respektive område. De har också varit föregångare när det kommer till hållbarhet och var bland annat pionjärer med att bygga den första fytoreningsanläggningen i Toscana.

 Cecchi Chianti Classico – Storia di Famiglia 2019
129 kr | nr 73273 | 750 ml | Alk. 13,5%

RECENSIONER:

Vinet har erhållit Tre bicchieri vilket är det högsta betyget från Italiens mest prestigefyllda vin- och matguide Gambero Rosso 2022.
93 p James Suckling, august, 2021
Trippelfynd av vinbörsen.se, september 2022
1´a på dryckeslistan.se, vecka 38 2022
FYND! av vinkännaren Michel Jamais på vinlegender.se, september 2022