Saori Ichihara och Albin Edberg blir kökschefer hos Arla Unika i sommar

Erbjudande
Annons
Albin_gnocci

Albin Edberg återvänder som gästspelande kökschef till hos Arla Unika i juli, och under första veckan av augusti kliver Saori Ichihara in och tar kökschefsrollen.  Båda har förkärlek för både ost och japanska smaker och utlovar rätter baserade på sina gastronomiska filosofier.

Efter förra årets succé återvänder Albin Edberg i sommar till Arla Unika i Östermalmshallen för ytterligare ett gästspel. Albin är en meriterad kock med två medaljer från den prestigefyllda internationella tävlingen Bocuse d’Or, där han som Tommy Myllymäkis commis tog hem guld i Bocuse d’Or Europe i Stockholm 2014 och brons i Bocuse d’Or i Lyon 2015. Albin har tidigare erfarenhet från restauranger som Sjön, Tak och Unn. Han kom tvåa i Kockarnas Kamp  2018 och arbetar som frilansande kock.

Albin Edberg och Saori Ichihara

Efter förra årets succé återvänder Albin Edberg i sommar till Arla Unika i Östermalmshallen för ytterligare ett gästspel. Albin är en meriterad kock med två medaljer från den prestigefyllda internationella tävlingen Bocuse d’Or, där han som Tommy Myllymäkis commis tog hem guld i Bocuse d’Or Europe i Stockholm 2014 och brons i Bocuse d’Or i Lyon 2015. Albin har tidigare erfarenhet från restauranger som Sjön, Tak och Unn. Han kom tvåa i Kockarnas Kamp  2018 och arbetar som frilansande kock.
Albin gästspelade som kökschef under förra året och fick blodad tand. I år basar han över köket under de två första veckorna i juli.
– Det känns otroligt kul att komma tillbaka till Arla Unika, och i år tror jag att det kommer att bli ännu bättre, säger Albin som planerar att sätta upp några av favoriterna från förra året på menyn, men även ett flertal nya spännande skapelser.

–  Jag tycker mycket om blåmögelosten Sølvræv och arbetar just nu fram en av rätterna i sommar med gnocchi, Sølvræv, korianderbakad lök och endive, berättar han.

Nytt för i år är att Saori Ichihara axlar kökchefsrollen under första veckan i augusti. Saori är frilansande kock, uppvuxen i Nishinomiya i Japan med erfarenhet från bland annat stjärnkrogarna Esperanto och Oaxen Krog. Saori kommer senast från restaurang Ichi, som hon drev under många år. Saori lagar mat med inspiration från Japan, men också genom upptäckter hon gör i vardagen och och under måltider med vänner och bekanta.

Tomat, omogna jordgubbar och osten Hallands Siren av Saori Ichihara

Saori arbetar efter mottot “Because I am here!”, där hon vill utmana sig själv att addera inspiration från personer och den plats som finns omkring henne.
Mejeriprodukter var ovanliga inslag i matlagningen när jag växte upp. Smör, grädde och ost var lyx för mig som barn, berättar hon och fortsätter:
– Men jag tycker mycket om mejeri och hittar många gemensamma egenskaper hos ost med japanska lagrade produkter som umami från mjölksyrning, lagrade salter och konsistenser. I sommar vill jag tolka japanska ingredienser till ostarna på Arla Unika och skapa något nytt och unikt, säger Saori.

Albin Edberg är kökschef på Arla Unika under vecka 28-29 och Saori Ichihara under vecka 31.  Båda kommer att finnas i restaurangen under schemalagda tider. Mer info hittar ni på respektive instagramkonton samt @arlaunikastockholm.