Alberto Landgraf tar brasilianska smaker till London

Erbjudande
Annons
Bossa 3 ph_intro
Alberto Landgraf är Brasiliens nya gastronomiska ambassadör. Efter succén med Oteque i Rio de Janeiro öppnar han nu Bossa i London.

Alberto Landgraf är en ny generation av talangfulla kockar i Brasilien. Han är uppvuxen med stor respekt för naturen och goda råvaror. I början av 2000-talet tog Alberto examen i fysik och flyttade till London för att lära sig engelska. Där fick han upp ögonen för matlagning och arbetade med bland andra  Gordon Ramsay och Tom Aikens, samt reste också två år till Japan för att utforska landets kök och sitt japanska ursprung.

Foto: Rodrigo Azevedo

Alberto återvände till São Paulo och öppnade Epice, men träffade strax efteråt kärleken och flyttade till Rio de Janeiro, där han 2018 slog upp dörrarna till Oteque. Alberto strävar efter att arbeta med de bästa braslianska ingredienserna och hyllar sitt japanska arv i enkelhet och precision i taknik samt hans hållbara matlagningfilosofi. Restaurangen blev snabbt en succé och Oteque har idag två stjärnor i Guide Michelin och ligger på plats 47 på restauranglistan World’s 50 Best.

Nu har Alberto Landgraf tagit sin matlagning över Atlanten och öppnar i dagarna restaurang Bossa i centrala London mellan Mayfair och Marylebone.  På Bossa kommer Alberto att servera små och stora rätter tänkta att dela bland annat ankhjärta på spett med farofa, grillat palmhjärta med karamelliserad brasiliansk nötvinaigrette, rostade pilgrimsmusslor med purjolök och tucupi sås. Även på den söta sidan av menyn hittar vi typiska brasilianska smaker som sockerrörsflarn med choklad. 

Adressen är:
4 Vere Street
London
W1G 0DG
Mer info finns på: www.bossa.co.uk

Ovan tv: Roasted sweet potato, cured pork, brazil nut milk, endives stalks.
Ovan th: Tapioca, wild mushrooms, raw cashew nut cream
Foto: Anton Rodriguez