Alchemist toppar OAD

Erbjudande
Annons
1984 table-medium
Restaurang Alchemist intar återigen första placeringen när OAD, Opinionated About Dining, släpper sin lista över Europas topprestauranger.

Restaurang Alchemist i Köpenhamn återupprepar förra årets succé och intar första platsen på OAD:s lista över Europas topprestauranger.

Bakom OAD, Opinionated About Dining,  står Steven
Plotnicki, känd från bland andra dokumentären Foodie. Listan är resultatet av ett rankingsystem där över 6 000 personer från hela världen har röstat. Röstningen är öppen för alla men rösterna vägs beroende på hur många restaurangbesök som gjort.

– Jag är överväldigad. Det finns så många fantastiska restauranger i Europa och det här erkännandet betyder mycket för både mig och hela teamet, säger Rasmus Munk, delägare och kökschef på Alchemist, och fortsätter:

– Det är en ära att, för andra året i rad, se resultatet av vår ambition att utveckla restaurangen. Det visar också att det är möjligt att kompromisslöst kunna sammanföra de två världarna: gastronomi och konst.

På listan hittar vi Restaurang Frantzén i Stockholm, nr 2, och Etxebarri i Axpe, nr 3. Övriga nordiska restauranger är bland annat Geranium, nr 8, Kadeau Borholm, nr 9, Noma nr 18, och Oaxen, nr 76, och Gastrologik, nr 85.

Hela listan hittar du här: www.oadguides.com