Street Food Festivalen drar i gång

Erbjudande
Annons
streetfoodfestivalen_2
Nu drar årets upplaga av Streetfoodfestivalen i gång. Första stoppet är Malmö i helgen, sedan kommer festivalen stanna i Stockholm innan sista anhalt blir Göteborg.

Nordens största matevent, Street Food Festivalen, kommer till Malmö och Stortorget den 1-2 juli. 
Det blir en efterlängtad folkfest med fokus på lokala mataktörer, Skånskt hantverksöl, svalkande drycker, populära DJs för god festivalstämning och Svenska Mästerskapen i Street food med fri entré för alla.

Fokus kommer vara på spännande Street Food med smaker från hela världen med 50-talet food trucks, tält, kaffevagnar och cykelserveringar och en hel del dryck, inklusive lokala ölbryggerier. 
Festivalen har en grundlig hållbarhetsplan med allt ifrån att använda ekologiska livsmedel och ett stort utbud av närproducerad mat, öl och dryck. 

Totalt på alla orter beräknas ett 150-tal utställare vara med och tävla om den svenska mästerskapspokalen med första etappen i Malmö.

Samtidigt pågår SM i Streetfood och i juryn för SM tävlingen i Malmö finner vi ett antal lokala toppkockar och matpersonligheter som ska utse de vinnande bidragen för både Street Food och s k Sweet Food. I juryn finns bland andra:

Titti Qvarnström – Malmös mest kända Guide Michelin kock
Alex Sjögren – Driver krogen Mutantur. Malmökrögare som bland annat vunnit Bocuse d’Or Europe de Bronze 2016
Tove Henckel –  Sveriges mesta matskribent, baserad i Malmö. Tove driver matmagasinet Gastronaut och är tidigare mångårig chefredaktör på tidningen Gourmet
Jens Majden- Skånsk Köksmästare och kreativ matutvecklare på Sandborgen bland annat.
Frida Nilsson – Årets Rising Star – White Guide/Årets Kock – Stellagalan

,

Street Food Festivalen åker sedan vidare och landar i Stockholm den 26-27 augusti och i Göteborg den 1-4 september, där också vinnaren av Street Food SM kommer att koras.