Bli Sveriges representant i Prix Culinaire

Erbjudande
Annons
webb_prixculinaire_gastronaut3
Nu har du möjlighet att bli Sveriges representant i 55th Taittinger Prix Culinaire International och vinna både ära och 20 000 Euro. Sista datum för anmälan är 30 september 2022.
Louis Cepedes kommer inom kort att öppna restaurang Persona i Stockholm.

Förra året lyckades Sveriges representant Louis Cepedes, i tuff konkurrens, laga sig till en silverplats.  Finalen gick av stapeln på Le Cordon Bleu med bland annat trestjäniga kockar som Dominique Crenn och Emmanuel Renaut, heders president och president i tävlingen.

Bland tidigare vinnare märks storheter som Joël Robuchon och Régis Marcon.
– Prix Culinaire skapades från början som en hommage till fransk gastronomi, och för att inspirera nästa generations kockar, berättar Vitalie Taittinger som för tre år sedan bestämde sig för att utveckla tävlingen.
Vitalie och juryn tyckte att Prix Culinaire blivit allt för fokuserad på teknikdriven, traditionell fransk matlagning och ville modernisera.
– Unga kockar vill idag uttrycka sin personlighet, och det vill vi uppmuntra. Det är viktigt att kockarna känner en frihet i det de skapar.

 

 

Krögaren Ulf Wagner, som ansvarar för att välja ut Sveriges representant, säger så här om Prix Culinaire: – Det är en tävling som Taittinger aldrig velat göra reklam för. Det ska vara en exklusiv tävling för branschen, säger Ulf Wagner, som är uttagningsansvarig för Prix Culinaire i Sverige. Jag tror att många anser att det är en av de viktigaste kocktävlingarna i världen efter Bocuse d’Or.
Ulf har under många år suttit i den internationella juryn men i och med att han nu plockar ut Sveriges representant är han bara med under tävlingen som åskådare.

Förra året var temat på den tränade rätten nötkött. Louis ville även lyfta fram grönsaker och tryffel.
I råvarukorgen var temat vårgrönsaker.

Mer om Taittinger Prix Culinaire International kan du läsa i Gastronaut nr 3, som kommer ut den 22 september.

Vill du var med och tävla:
Du behöver vara mellan 24 och 39 år, arbeta på restaurang och ha minst fem års yrkeserfarenhet inom branschen.
Den kandidat som väljs ut att representera Sverige får 2 400 Euro och en chans att vinna 20 000 Euro i den internationella finalen i januari 2023.

Mer information om tävlingsvillkor och hur du anmäler dig hittar du här: wineaffair.se/prixculinaire-taittinger