Falstaff lanserar svensk restaurangguide

Erbjudande
Annons
Intro_Falstaff_Restaurant Guide Nordics Sweden_2024
Det internationella förlaget Falstaff, med fokus på kulinariska publikationer, lanserar nu en svensk restaurangguide med över 100 restauranger. Den festliga releasen går av stapeln den 4:e mars på Operaterrassen i Stockholm.

Falstaff är det största förlaget inom kulinariska publikationer i de tysktalande länderna Österrike, Tyskland och Schweiz. Under förlagets paraply återfinns magasin med över 82 000 prenumeranter, flera olika gastronomiska guider och ett brett utbud av digitalt innehåll.

 

Falstaffs specialitet har sedan start varit pålitliga restaurang-, vin- och hotellrekommendationer, och under de senaste åren har man expanderat sin verksamhet till Italien, Slovenien, Kroatien och Estland. Förlaget har dessutom lanserat den engelskspråkiga webbsidan Falstaff International och skapat gastronomiska topplistor för Europas största städer.

 

Nu har turen kommit till Sverige. Under varumärket Falstaff Nordic sätter förlaget fokus på Skandinavien och Baltikum. Den första restaurangguiden för Falstaff Nordic & Baltics släpptes i Estland i november, och den 4:e mars är det Sveriges tur.

”Den svenska restaurangscenen är för närvarande en av de mest intressanta och lovande: innovativ, full av kreativitet och med ett starkt fokus på hållbarhet. Därför vill Falstaff rikta det kulinariska strålkastarljuset mot Sverige genom att ta vårt beprövade och populära koncept med pålitliga bedömningskriterier till nordligare breddgrader. Vi ser med glädje fram emot publiceringen av vår första svenska restaurangguide,” säger Wolfgang Rosam, förläggare på Falstaff.

Under lanseringen presenteras drygt 100 restauranger där alla har fått 80 poäng eller högre, vilket innebär en till fyra gafflar. De kriterier som bedöms är mat, dryck, service och atmosfär. I dryck ingår vinlista, alkoholfritt samt cocktails.
Den första listan som lanseras är sammanställd av Falstaffs team samt en utvald jury. Efter lanseringen välkomnas även allmänheten att rösta.

“Vår satsning på Falstaff Nordic & Baltics innebär att vi stärker vår gastronomiska bevakning i området, vilket framför allt kommer att synas på vår webbsida Falstaff.com. Där kommer även den svenska topplistan att publiceras”, säger Wolfgang Rosam.

Chefredaktör för Falstaff Nordic i Skandinavien är Tove Oskarsson Henckel, framstående krogskribent och utgivare av magasinet Gastronaut.

Gastronaut är även mediapartner till Falstaff Nordic i Sverige