Louise Johansson – vinnare i Kockarnas Kamp 2022

Erbjudande
Annons
louise_johansson_intro
Efter en rafflande final stod Louise Johansson som vinnare i årets Kockarnas Kamp.
– Det är fortfarande ofattbart, men det har varit fantastiskt att få återuppleva finalen och äntligen kunna fira ordentligt, säger Louise.

När Kockarnas Kamp i tv4 avgjordes stod Louise Johansson som segrare. Det blev en rafflande final där Louise vann över Albin Edberg med en röst. Louise vinnarmeny bestod av tartar till till förrätt, piggvar och havskräfta till varmrätt samt en dessert med mazarinbotten, hallon, brynt smör, yoghurtkräm och mandelflarn. Kockarnas kamp spelades in i somras, men utgången avslöjades först idag.
Grattis Louise, hur känns det?
– Det är fortfarande ofattbart. All heder åt både Adam Dahlberg, som briljerat under tävlingarna, och Albin Edberg som har en otrolig fingertoppskänsla, säger Louise och fortsätter:

– Nu kan jag äntligen slappna av. Jag har varit på spänn i många veckor och är fortfarande chockad. Det har varit fantastiskt att få återuppleva tiden i Kockarnas kamp och äntligen få göra ett glädjetjut.
Du verkar vara grym på såser. Du har vunnit fler såsdueller och gjorde även sås i finalen. Hur kommer sig?

– Mina såser har räddat mig många gånger under tävlingen. Det har blivit lite av min paradgren. Att laga sås är något av det roligaste jag vet. Det binder ihop en rätt och skapar harmoni.
Blir det fler tävlingar nu, kanske Årets kock igen?
– När jag har mina lugna perioder blir jag sugen på att ställa upp, men jag vill vara redo. Alla förutsättningar måste vara rätt. Vi får se hur jag känner i februari, Man vet aldrig!