Take Over tar över Portal

Erbjudande
Annons
TakeOver
Nu är det äntligen dags igen. Efter två års uppehåll är TakeOver gästspel tillbaka. Take Over är ett nätverk som lyfter fram kvinnliga kockar och på måndag är det dags för dem att ta över restaurang Portal i Stockholm. Nätverket har också bjudit in föreningen Framtidens Krogkultur att delta i ett samtal om arbetsmiljön i restaurangbranschen.

På måndag den 3 oktober tar Take Over över restaurang Portal i Stockholm.
Krögaren Klas Lindberg, Årets kock 2012, kontaktade en av grundarna, Lisa Lönner, för ett nytt gästspel.

– Vi söker ständigt nya vägar att få vår personal att trivas och stanna hos oss, för att skapa framtidens krogkultur. TakeOver gästspel skapar en kontaktyta och en utveckling för branschen som vi vill uppmuntra, säger Klas Lindberg och Lisa Lönner fortsätter:
– Klas och jag har fört många intressanta diskussioner om att driva restaurangföretag och det resulterade i ett nytt TakeOver gästspel efter pandemipaus. Det känns otroligt glädjande och responsen från kockarna är mycket positiv.
Det allra första Take Over gästspelet genomfördes på Ekstedt 2016 och sedan dess har nätverket genomfört över 20 gästspel där totalt runt 70-talet kockar deltagit och lagat över 150 rätter. År 2017 vann nätverket Årets Banbrytare i White Guide och fick hederspris i Gulddraken. 2018 vann TakeOver gästspel Gyllene Hjulet.

Middagsbokningar för gästspelet görs direkt på Portals hemsida www.portalrestaurant.se

De kockar som medverkar vid gästspelet på Portal är: 
Frida Sandberg – kökschef i baren på Restaurang Portal
Andrea Gidberg – souschef i matsalen på Restaurang Portal
Emelie Nielsen – Driftsansvarig kökschef restaurang KRUBB Töreboda. Styrelsemedlem föreningen Framtidens Krogkultur och vinnare av priset ”Restaurangbranschens Vardagshjälte” 2022.
Sara Johansson – Souschef på Restaurang Oxenstiernan. Hon har studerat i Grythyttan och bland annat  jobbat på KitchenTable i London, Koka i Göteborg och restaurang Sepia i Sydney. 
Sara Nilsson – Souschef på Roots Foodmarket Göteborg. Finalist i Årets Konditor 2019 och 2021, där hon tog andraplatsen 2019.
Katja Nyqvist – frilanskock i Östersund som har drivit egen restaurang i Spanien och jobbat som kökschef på flera ställen t ex Jazzköket. Katja har varit med på flera TakeOvers, bla Ekstedt och Guldgalan.
Elin Wijk – kock på Restaurang Vrå i Göteborg. Elin är ett stort framtidslöfte som redan har mycket tävlingserfarenhet och en vinst i gymnasie-SM i bagaget. 
Andrea Lima Galarza – Souschef på Restaurang Vrå i Göteborg. Andrea har kockutbildning i Schweiz och lärlingsperiod på Kadeau i Danmark. Stort fokus & hög ambitionsnivå gjorde att Vrå erbjöd anställning och Andrea valde att flytta till Göteborg. 
Lisa Lönner, grundare och ägare av TakeOver. Lisa driver Lisa Fine Home Dining och matföretaget Finaste Lisa. Lisa är civilekonom från Handelshögskolan som efter karriär i PR bestämde sig för att bli kock och starta restaurang. Finalist Årets Ekokock 2022.

Bilder från tidigare gästspel med kvinnliga kockar från hela landet.