Ny kvarterskrog på Norrmalm – Restaurang Ruben

Erbjudande
Annons

Ny kvarterskrog har öppnat på Norrmalm

Krögarduon Ruben Blomdahl och Douglas Fagerman slagit upp portarna till sitt andra gemensamma projekt. En ny kvarterskrog i Norrmalm, runt Jakobsbergsgatan och Malmskillnadsgatan.

Restaurangens koncept har hämtat inspiration från Rubens och Douglas långa karriärer som tagit dem via kocklandslag med VM och OS-guld, och resor runt om i världen. Tillsammans med Ruben och Douglas, finns även Sarah Karlsson som restaurangchef och Joel Sundqvist & Torbjörn Liljemark som köksmästare. Med öppningen blir Ruben ytterligare en pusselbit i krogstråket från Brunkebergstorg och ned på Jakobsbergsgatan. Bakom interiören ligger de prisbelönta arkitekterna CJ Studio som har haft uppdraget att skapa ett välkomnande vardagsrum som kontrast till den omgivande sextiotalsarkitekturen. Väggkonst, keramik, muralmålningar och den grafiska designen är skapad av formgivaren och författaren Emeli Mårtensson.

Restaurangen öppnade 29 maj och ligger på Malmskillnadsgatan 29. Namnet Ruben kommer kort och gott från ena delen av krögarduon, Ruben Blomdahl.

“Global fusion” är ledorden på menyn – ett koncept som bär på influenser från matkulturer världen över, från Norden till Asien via Afrika. Lunchtid serveras dagens rätt samt ett par veckovis växlande specialare, medan kvällsmenyn listar ett utbud av både små och stora rätter, som kan komponeras till såväl en trerätters som en sharingmiddag. Sällskap som vill sitta mer avskilt kan boka Rubens chambre séparée, beläget i direkt anslutning till köket.
 
För öppettider och meny, se www.rubenrestaurang.se.